Record aantal deelnemers bij Veteranen 55 plus tennistoernooi.

10 april 2024


 Men zegt wel eens “je krijgt wat je verdient”.  Of het daar aan ligt weten we niet. Het feit is dat het maandag 8 april schitterend weer was voor een tennistoernooi en dat we met 40 actieve deelnemers een record aantal tennissers op de baan hadden staan. 5 banen gereserveerd voor het toernooi en op baan 6 onze oldstars leden, kortom een overvol tennispark, heerlijk!

De deelnemers waren zoals gewoonlijk verdeeld over twee groepen en de eerste uitslagen die binnenkwamen, nadat we om 10.00 uur waren gestart, lieten zien dat er pittige partijen werden gespeeld. 3 keer 5-4, een 7-3 en een 6-4. Iedereen speelde 3 partijen en kreeg steeds een andere partner en over het algemeen ook andere tegenstanders. Diverse nieuwe namen konden wij als commissie voor dit toernooi noteren.

Zoals bij ieder toernooi moesten ook wij af en toe improviseren maar dankzij de medewerking van Ton Boessen en Han Rekker, die allebei een extra wedstrijdje speelden lukte dat prima.

Tussen de ronde’s door stond de koffie met wat lekkers klaar en rond het middaguur de inmiddels bekende kop soep met een broodje, dat alles verzorgd door ons vaste horecateam, Clazien, Gijs en Theo.

Tijdens het toernooi liep ook onze “vaste” fotograaf Henk Bleeker rond zodat iedereen na het toernooi ook via zijn foto’s kan  nagenieten. Je kunt de foto's van Henk >HIER< bekijken. En niet alleen vlogen de tennisballen door de lucht. Bij deze editie was ook de drone van Ed Veekman op het park. Het zal duidelijk zijn dat wij ons als commissie verheugen op alle beelden en plaatjes.

Sfeer en de onderlinge contacten daar draait het om tijdens dit toernooi maar uiteindelijk komen er ook winnaars tevoorschijn. In de als tweede gestarte groep hielden vooral de dames van volop spanning. Drie van hen wonnen 2 partijen en moesten in 1 geval de tegenstanders feliciteren. Zodoende moesten de gewonnen game’s daar de beslissing brengen. Tot haar grote verrassing werd Mirjam Wagemans eerste, direct gevolgd door Tine van den Brink en Anneke van Kippersluis.

Bij de heren waren er twee die alle wedstrijden wonnen, uiteraard met hulp van hun gelegenheidspartners. Ook hier brachten de game’s de beslissing waardoor Jaap van Vliet met de eer ging strijken voor Cor van Dijk.

In de eerste groep kregen we een unicum in ons bestaan als commissie. Een echtpaar ging namelijk aan de haal met de prijzen. Franca Verhaegh won overduidelijk bij de dames en Maarten Verhaegh deed dit op zijn beurt bij de heren. Het leverde onder andere een mooie foto op van dit trouwe tennispaar.

Keurig volgens schema was het toernooi om 14.00 uur ten einde en kon de belangrijke 3e helft beginnen. Het prachtige weer zorgde ervoor dat er nog lang werd nagepraat en echt niet alleen over het toernooi.

Als commissie hopen we natuurlijk dat we straks op 7 oktober alle 6 banen van ons park moeten reserveren maar eerst gaan we nagenieten  van dit heerlijke toernooi.

Mirjam, Paul en Henk.
De veteranencommissie. 

Nieuwscategorieën

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 606 4388

TV Vreeswijk

Anemoonstraat 68A
3434 JD Nieuwegein

KVK-nummer

40477174