Artikel in De Molenkruier

10 augustus 2021


NIEUWEGEIN • Sport en recreatie zijn niet mogelijk zonder deelnemers en bezoekers. En zeker niet zonder vrijwilligers. Al deze groepen zijn van grote waarde voor Nieuwegein. De gemeente Nieuwegein heeft als ambitie het toekomstbestendig maken van sportfaciliteiten en het versterken van de sociale infrastructuur. John van Engelen als verantwoordelijk wethouder Sport, Recreatie, Cultuur en Evenementen omarmt dus het plan van Tennisvereniging Vreeswijk (TVV) om twee van de acht tennisbanen om te bouwen tot padelbanen. Dit liet hij weten tijdens een werkbezoek aan het sportpark van TVV. 

Padel verovert Nederland in rap tempo. Elke week komen er twee banen bij. Nu dus ook op het TVV sportpark aan de Anemoonstraat in Nieuwegein-Zuid. De banen zijn nagenoeg klaar. TVV wil iedereen de mogelijkheid bieden met padel als nieuwe sport kennis te maken, al dan niet naast tennis.

Ambities
Wethouder John van Engelen sprak met TVV-voorzitter Rob van der Kuilen over de ambities van beide organisaties. Hoe kunnen enerzijds de gemeente en anderzijds de verenigingen samen optrekken om sport te promoten? En om meer mensen uit alle groepen in onze samenleving in beweging te krijgen of uit hun isolement te halen; scholieren, jongeren, ouderen, minder draagkrachtigen?

Ook werd gegrapt over een padelwedstrijd tussen de wethouder en de tijdens de feestelijke opening, zeer binnenkort, van de padelbanen. Zo’n wedstrijdje is niet uitgesloten.

Kennismaken
Iedere geïnteresseerde, iedereen die met padel wil kennismaken of die het spelletje wil leren, kan zich melden. Nog geen racket en ballen? Geen probleem, want TVV stelt die spullen voor even beschikbaar, zodat je kunt ervaren hoe leuk de sport is. Meer weten of je alvast melden? Doe dat op [email protected]

Nieuwscategorieën