Binnenkort ook in Vreeswijk!

13 mei 2021


Naar verluidt werd het voor het eerst gespeeld in Mexico. Via Argentinië belandde het spel in Spanje; vandaaruit verspreidde het zich als een virus in rap tempo door heel Europa. Pas een decennium geleden dook het op in Nederland. We hebben het over padel, uit te spreken als ‘pà-del’, met de klemtoon op ‘del’. Met spelers gescheiden door een net heeft de sport veel weg van tennis. Gelukkig is de baan wat kleiner, maar de puntentelling is ongeveer hetzelfde. De sport lijkt ook op squash, maar is outdoor en je mag de bal spelen via de glazen (!) wanden. Padel doet ook wel denken aan beach ball want je speelt met een hard racket, zónder snaren. Maar dan houdt elke gelijkenis op. Alle rally’s zijn anders en ze duren lekker lang. Ongetwijfeld draagt dat eraan bij dat het spelletje wereldwijd supersnel aan populariteit wint.

We vroegen zomaar iemand naar haar ervaring met padel. Wat kregen we terug?

‘Ik speel het spelletje pas een jaar. Het leuke is dat het én vrij fanatiek is én sociaal. Je speelt meestal met zijn vieren op een relatief klein veld, waardoor je veel onderling contact hebt. Dat maakt het een sociale activiteit. Daarnaast is de techniek snel te leren, waardoor het al leuk is vanaf de eerste keer. Het is echt verslavend. Het vraagt snelle bewegingen, reflexen en coördinatie en je traint je uithoudingsvermogen, waardoor het goed is voor je gezondheid. Kortom, een hele fijne en laagdrempelige manier om fit worden te combineren met gezelligheid’.

Ook in onze contreien leggen tennisverenigingen padelbanen aan. Nederland telt er inmiddels 500. Elke week komen er Nederland-breed maar liefst twee banen bij. De groei is 20% per jaar, zo verdubbelt het aantal binnen 4 jaar! In onze regio kun je het spelletje spelen in Houten, in Utrecht en in Vleuten. En zeer binnenkort dus ook in Nieuwegein nu Tennis Vereniging Vreeswijk (TVV) iedereen de mogelijkheid biedt met de sport kennis te maken, al dan niet naast tennis. Want, nadat eerder al was verkend of er voldoende animo was, gebeurde dat afgelopen jaar opnieuw. En wat blijkt? Alleen al de leden van TVV zijn in zeer grote meerderheid geïnteresseerd.

De club handelde zeer voortvarend, inmiddels zijn 2 banen in aanleg, zie foto. Momenteel is er misschien nog niet zoveel te zien, maar de ondergrond is klaar evenals de fundering voor de wanden. Die zullen zeer binnenkort worden geplaatst. De voortgang van de werkzaamheden kan gevolgd worden op www.tvvreeswijk.nl.

Begin van de komende zomer zullen de banen gereed zijn. Een feestelijke opening is in voorbereiding. We denken aan kennismaken met de sport middels een clinic, een demonstratiewedstrijd, proeflessen en een trainingsprogramma. Het hangt natuurlijk af van de mate waarin welk kabinet dan ook de corona maatregelen afschaalt en sportactiviteiten weer toelaat, maar geïnteresseerden die het spelletje willen leren of spelen, kunnen zich nu al melden. Hoe mooi is dat? Wie het eerst komt, het eerst maalt. Doorbreek de corona moeheid en kom padellen. Heb je nog geen racket en ballen? Geen probleem, TVV verhuurt die spullen zodat je meteen kunt ervaren hoe leuk de sport is. Wil je meer weten of je alvast melden? Doe dat op [email protected]

Namens het bestuur.

Jos Peters

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen