Digitale ledenpas

13 juli 2021


Ieder lid van onze vereniging ontvangt de KNLTB ledenpas. Tot op heden is dat een plastic pasje voorzien van een magneetstrip. Met dit pasje is het mogelijk om jezelf te identificeren bij de competitie of een open toernooi en kan je een baan afhangen. Tevens kan je bij TVV ervoor kiezen om de pas te gebruiken om mee te betalen in ons paviljoen.

De huidige fysieke ledenpas met magneetstrip is verouderd. Daar waar je voorheen voor bepaalde zaken een fysieke pas nodig had, is dat nu niet meer zo. In 2021 werkt de KNLTB aan het realiseren van een digitale ledenpas. Een digitale ledenpas heeft een aantal grote voordelen. Zo is het duurzamer, flexibeler om aanpassingen te maken en gaat het proces van aanmelden veel sneller; nieuwe leden kunnen na aanmelding door de ledenadministrateur gelijk de ClubApp installeren met hun ledenpas en gebruiken om te spelen.

De overgang van een fysieke pas naar een digitale pas

De KNLTB is bezig met de ontwikkeling van de digitale ledenpas. Het is de bedoeling dat deze digitale pas voor alle leden beschikbaar is in het najaar van 2021. De huidige fysieke pas kan daarnaast - in ieder geval - nog gebruikt worden tot en met 2022. Hierdoor is er ruim de tijd voor gewenning en om eventuele aanpassingen door te voeren.

Toepassingen van de digitale pas

De invoering van de digitale ledenpas heeft consequenties voor 4 belangrijke toepassingen van de pas. Deze hebben we hieronder op een rij gezet. Op dit moment is nog niet alles definitief uitgewerkt, maar we willen jullie wel alvast meenemen in de richting die we op gaan.

1. Identificatie De digitale pas wordt zichtbaar in de ClubApp van KNLTB.Club en AllUnited en in de KNLTB Match App. Hierdoor kan de pas ingezet worden als identificatiemiddel bij bijvoorbeeld een competitiewedstrijd of toernooi. Daarnaast kan de vereniging de pas desgewenst ook uitprinten op een plastic pas of papier. Bijvoorbeeld voor gebruik bij traditioneel fysiek afhangbord, een toss / hussel of bij verenigingen zonder ClubApp.

2. Afhangen Het afhangen van banen kan momenteel op een aantal manieren: Via de ClubApp of via het digitale afhangbord.ClubAppIn het online reserveren van de banen via de ClubApp ziet de KNLTB de toekomst. Het is de meest snelle en gebruiksvriendelijke manier voor leden om via de app op hun telefoon een baan te boeken. Een groot aantal van de verenigingen maakt hier inmiddels ook gebruik van.Digitaal afhangbordLeden kunnen simpel inloggen op het Afhangbord met hun ledenpas en vervolgens op het scherm een baan afhangen. Om de pasjes uit te lezen is er een magneetstriplezer geïnstalleerd. Met invoering van de digitale pas zullen we het inloggen op het bord faciliteren. Een oplossingsrichting kan zijn dat dit door middel van een QR wordt ingeregeld. Verdere concrete informatie hierover volgt.

3. Betalen Een deel van de verenigingen maakt gebruik van een kassasysteem waarbij er een saldo op de ledenpas gezet wordt. Daar kan vervolgens mee betaald worden in het clubhuis. We hebben de leveranciers van de kassasystemen gevraagd deze functionaliteit ook in de digitale pas op te nemen. Verdere concrete informatie is te verkrijgen via de leverancier van het kassasysteem.Betalen kan tegenwoordig ook via andere toepassingen. Denk aan:Via de bankpas (pin/contactloos)Apple/Google PayBetaal-/bestel apps

4. Toegangscontrole Veel verenigingen hebben de toegang tot het park geregeld via de KNLTB pas. TVV heeft deze functionaliteit (nog) niet. Door de pas door een magneetstrip lezer te halen wordt toegang verleend. Met de invoering van de digitale pas zal gebruik gemaakt dienen te worden van een andere toepassing. Zoals: Een QR code op de poort/toegangspunt, in combinatie met een QR code-lezer die wordt ontwikkeld in de Club App. Een ‘pincode’ die ingevoerd kan worden op een toetsenbord bij het toegangspunt. Deze toepassing wordt nu ook al veelvuldig toegepast in combinatie met de Tennis-en padelboeker. Een toegangssysteem waarbij gebruikt wordt gemaakt van passen met een RFID chip, waarmee geavanceerd toegangsbeheer kan worden ingesteld. 

Als er meer informatie vanuit de KNLTB komt, zal ik jullie op de hoogte houden. 

Martin van Tellingen (ledenadministratie)  

Nieuwscategorieën


Reacties

avatar
Eddy Vermeulen 16-07-2021 19:48

Gelezen.

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen