Interview Nick Gase

25 november 2023


Wie is Nick Gase en in welke fase van zijn leven zit hij momenteel? Anne-Wil Niessen ging met hem in gesprek en kwam erachter dat onze vice-voorzitter en interim-secretaris een ware sportheld is, met een duidelijke mening over de vereniging TV Vreeswijk. 

Nick werd in 2010 lid van TV Vreeswijk, maar tenniste toen weinig en stopte na een paar jaar. Dat is inmiddels wel anders: hij is vicevoorzitter en secretaris. Bovendien heeft hij de portefeuille wedstrijdzaken onder zich en heeft hij contact met de jeugd- en wedstrijdcommissie.  

Wie is Nick Gase?
Nick is 29 jaar oud en in Haarlem geboren. Hij heeft nog een oudere broer. Hij studeerde international business and management aan de Hogeschool Utrecht. Sinds vier jaar woont hij met zijn vriendin in Nieuwegein en werkt als projectmanager.
Maar waar het om gaat: is deze man een sportheld? Nou, dat kun je wel zeggen. Zoals gezegd: de eerste twee jaar van zijn lidmaatschap heeft hij weinig getennist, maar daarvoor beoefende hij de volgende sporten: thai-boksen, turnen en tafeltennis. Uiteindelijk haalde zijn moeder Lia hem over om ook te gaan tennissen bij TV Vreeswijk. Zij was al al lid. Padelt Nick ook? Het antwoord is nee. “Ik wil eerst met tennissen op een fijn niveau komen.” 

Betere verhouding van leeftijden
Wat vindt Nick van onze vereniging? Daar heeft hij wel een mening over. De verhouding van leeftijden zou beter moeten zijn, vindt hij. “Je ontkomt er niet aan dat een vereniging die al 50 jaar bestaat min of meer gedomineerd wordt door wat oudere spelers, zeker bij de tennisspelers. Daar is niets mis mee, maar het zou wat dat betreft een aanmoediging kunnen zijn om op wat voor manier dan ook een jongere groep mensen aan te trekken. Binnen onze vereniging zouden de jongere en wat oudere generatie meer samen op moeten trekken.” De vraag is hoe. “Eigenlijk zouden we evenementen moeten organiseren voor de jongere en oudere doelgroep samen. Bijvoorbeeld door per evenement in te laten schrijven door 15 leden van 20 tot 45 jaar en 15 leden van 45 tot 60 jaar. Dan leren mensen elkaar kennen en wordt het meer gemixt. Dit is iets waar leden ook al mee bezig zijn, zoals de succesvolle pubquiz!”
Ook vindt Nick dat we uiteraard meer jongere tennisleden zouden moeten hebben gezien de capaciteit die onze vereniging heeft. Zelf speelt hij zoveel mogelijk tennistoernooien en clubkampioenschappen om zijn niveau op te vijzelen.Tot slot wil hij nog even kwijt dat de commissieleden onderling een goed contact hebben. Hij heeft het reuze naar zijn zin bij onze vereniging!

Anne-Wil Niessen

Nieuwscategorieën

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 606 4388

TV Vreeswijk

Anemoonstraat 68A
3434 JD Nieuwegein

KVK-nummer

40477174