TVV in de Molenkruier.

02 juni 2021


Komende zomer kennismaken met padel bij TVV Vreeswijk

VREESWIJK - Met spelers gescheiden door een net heeft de sport veel weg van tennis. Gelukkig is de baan wat kleiner, maar de puntentelling is ongeveer hetzelfde. De sport lijkt ook op squash, maar is outdoor en je mag de bal spelen via de glazen wanden. Padel doet ook wel denken aan beach ball, want je speelt met een hard racket, zónder snaren. Maar dan houdt elke gelijkenis op. Alle rally’s zijn anders en ze duren lekker lang. Ongetwijfeld draagt dat eraan bij dat het spelletje wereldwijd supersnel aan populariteit wint.

We vroegen zomaar iemand naar haar ervaring met padel. Wat kregen we terug? "Ik speel het spelletje pas een jaar. Het leuke is dat het én vrij fanatiek is én sociaal. Je speelt meestal met zijn vieren op een relatief klein veld, waardoor je veel onderling contact hebt. Dat maakt het een heel sociale activiteit. Daarnaast is de techniek snel te leren, waardoor het al leuk is vanaf de eerste keer. Het is echt verslavend. Het vraagt snelle bewegingen, reflexen en coördinatie en je traint je uithoudingsvermogen, waardoor het goed is voor je gezondheid. Kortom, een hele fijne en laagdrempelige manier om fit worden te combineren met gezelligheid."

Ook in onze contreien leggen tennisverenigingen padelbanen aan. Nederland telt er inmiddels 500. Elke week komen er Nederland-breed maar liefst twee banen bij. De groei is twintig procent per jaar, zo verdubbelt het aantal binnen vier jaar. In onze regio kun je het spelletje spelen in Houten, in Utrecht en in Vleuten. En zeer binnenkort dus ook in Nieuwegein, nu Tennis Vereniging Vreeswijk (TVV) iedereen de mogelijkheid biedt met de sport kennis te maken, al dan niet naast tennis. Want, nadat eerder al was verkend of er voldoende animo was, gebeurde dat afgelopen jaar opnieuw. En wat blijkt? Alleen al de leden van TVV zijn in zeer grote meerderheid geïnteresseerd.

De club handelde zeer voortvarend, inmiddels zijn twee banen in aanleg. Momenteel is er misschien nog niet zoveel te zien, maar de ondergrond is klaar, net als de fundering voor de glazen wanden. Die wanden worden nu geplaatst. De voortgang van de werkzaamheden kan gevolgd worden op www.tvvreeswijk.nl

Deze zomer zullen de banen gereed zijn. Een feestelijke opening is in voorbereiding.

Nieuwscategorieën