Veteranen tennis

Maandagochtend tennis (mannen en vrouwen) 
Deze ochtend is speciaal voor tennissers (m/v) die in het lopende kalenderjaar 55 jaar zijn of ouder. Het tennis staat in het teken van sportiviteit en gezelligheid. De ochtend wordt daarom goed bezocht.
Vind je het leuk om mee te doen, zorg dan dat je vóór 10.00 uur in het clubhuis aanwezig bent en meld je aan door je TV Vreeswijk pas af te geven. Het tijdig aanwezig zijn maakt dat er genoeg tijd is om een baanindeling te maken. Deze ochtend wordt momenteel door spelers zelf geleid. Omdat niet iedereen gezegend is met dezelfde tennisvaardigheden, overlegt het viertal zelf wie met elkaar samenspeelt zodat de sterkteverdeling voor iedereen zo prettig mogelijk is.
Mochten er voor de eerste ronde méér gegadigden zijn dan het aantal beschikbare banen toelaat (in totaal 4), dankan er een vijfde speler worden toegevoegd.Na een uurtje tennissen, drinken we koffie waarna opnieuw viertallen kunnen worden gevormd voor een extra partijtje tennis. De spelers bepalen nu zelf de teamsamenstelling! De Veteranencommissie is ervan overtuigd dat er binnen de vereniging meer leden zijn die zich hierbij zouden willen aansluiten. Alle seniorleden, mannen en vrouwen, van 55 jaar of ouder, zijn dan ook van harte welkom.  

Woensdagochtend tennis (mannen) 
Nog niet bij iedereen bekend, maar wel heel sportief en gezellig, is het tennissen voor heren op de woensdagochtend. Dit is een initiatief dat destijds door een aantal leden van TV Vreeswijk is opgezet. Nog steeds leiden leden de ochtend. Net als op maandagochtend zijn er standaard 4 banen gereserveerd.
Op deze ochtend wordt er tweemaal een uur getennist. De herendubbels stellen we samen door het trekken van de TV Vreeswijk pasjes. Om 9.45 uur worden de labels geschud en getrokken en gaan de heren de baan op. Na afloop praten en drinken we nog wat na. Zijn er nog meer heren die het leuk vinden om deel te nemen? 

Alternatieve Senioren Competitie (ASC) 
De ASC-competitie is een initiatief van een aantal tennisverenigingen in de regio Utrecht. Hieraan kunnen zowel dames (50+) als heren (55+) meedoen. Deze competitie spelen we alleen overdag en wel in de maanden juni, juli en augustus. 

Al een aantal jaren nemen 3 herenteams en 1 damesteam met veel succes en enthousiasme hieraan deel. Teams bestaan uit minimaal 6 spelers. Door de coronamaatregelen was er in het afgelopen jaar helaas geen competitie.
Het zou leuk zijn als we het komende seizoen weer een aantal teams kunnen inschrijven. Voor meer informatie over deze competitie kun je terecht op de site van ASC: www.alt-senioren.nl
Wil je meedoen, meld je dan voor 10 februari aan bij de coördinator ASC door een mailtje te sturen naar veteranen@tvvreeswijk.nl
Je kunt je te allen tijde ook als invaller aanmelden. Voor onze veteranen is de ASC een leuke kans om eens met leden van andere verenigingen en op een andere baanondergrond, de uitdaging aan te gaan. Het is niet alleen een sportieve competitie, ook een zeer gezellige.  

Tot slot … de 55+mixtoernooien 
Iedere jaar organiseren we begin april en begin oktober een mix-toernooi. Hiervoor plaatsen we tijdig een aankondiging op onze website en hangen we affiches in het clubhuis. Daarnaast ontvangen alle 55-plussers (m/v) een persoonlijke uitnodiging.
Om aan dit gezellige toernooi mee te doen, is het niet van belang of je deelneemt aan het maandag- en/of woensdagmorgencircuit. Iedereen is van harte welkom! Iedereen speelt 3 wedstrijden. Mocht dit te belastend zijn, dan kan je altijd kiezen om minder wedstrijden te spelen. 

De Veteranencommissie
Henk Lodder, Mirjam Wagemans en Paul Wagemans

 

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 606 4388

TV Vreeswijk

Anemoonstraat 68A
3434 JD Nieuwegein

KVK-nummer

40477174