Laddercompetitie

Zoals eerder aangekondigd gaan we starten met de TV Vreeswijk Padel- en Tennis ladder. Feitelijk zijn we al gestart, de eerste wedstrijden zijn al gespeeld. Voor padel, dat altijd met koppels gespeeld wordt, gaan we uit van één ladder en voor tennis van een enkel- en de dubbel ladder. De ladder is alleen voor leden van TV Vreeswijk.  

Alle leden zien deze nu op hun KNLTB app, bij Spelen>Wedstrijden>Ladder. Iedereen die al eerder heeft aangegeven dat ze willen meedoen met de ladder(s) verzoeken we zichzelf en een eventuele partner in te schrijven. Ook spelers die dit nog niet hebben doorgegeven, kunnen zich inschrijven. Startdatum voor de laddercompetitie was maandag 12 juni 2023. Inschrijven is nog steeds mogelijk. Zowel het inschrijven als het uitschrijven blijft open staan. Als je je hebt ingeschreven, krijg je hiervan per mail een bevestiging. Bij dubbels (tennis en padel) moet je ook aangeven wie je partner is. Die persoon krijgt dan ook een bevestiging per mail. De eerste aanmeldingen zijn inmiddels binnen: Padel: 16 koppels, Tennis Dubbel: 1 koppel en Tennis Enkel: 7 personen.

Vanaf 12 juni kunnen de spelers elkaar uitdagen. Hiervoor maak je ook gebruik van de KNLTB app. De uitgedaagde moet de uitdaging accepteren en daarna kun je de wedstrijd inplannen. De wedstrijd moet gespeeld worden binnen 10 dagen na uitdagen. Er zijn geen vaste uren voor de laddercompetities. Deze kunnen op alle reguliere uren worden ingepland. Na de wedstrijd zal de uitdager de uitslag van de wedstrijd vastleggen in de KNLTB app en dient de uitgedaagde die te accepteren, waarna de uitslag verwerkt wordt in de ladder. Als de uitdager wint, wisselen de uitdager en de uitgedaagde van plaats op de ladder.

Om de wedstrijden zo min mogelijk te laten uitlopen wordt bij een stand van 40-40 de game beslist door het golden point (Padel) / beslissende punt (Tennis). Als de stand na 2 gespeelde sets gelijk is, valt de beslissing van de wedstrijd op basis van een supertiebreak.

Onderin de pagina zie je de linkjes voor de documenten met toelichting van:

  • Hoe je je inschrijft via de KNLTB ClubAPP
  • Hoe je je inschrijft via de website
  • Spelregels (uitdagen accepteren en uitslagen)
  • Reglement laddercompetitie

De laddercompetitie is een nieuwe activiteit. Mocht er behoefte zijn aan aanpassing, horen we dat graag. We zullen dat dan in de recreatiecommissie bespreken. We wensen iedereen veel plezier met deze laddercompetities. Voor eventuele vragen kun je terecht bij Gijs en Daan de Groot, Thom Straver en Maarten Vlasblom, of mail naar [email protected]

Met sportieve groet,
Namens de recreatiecommissie,

Maarten Vlasblom

Inschrijving laddercompetitie via KNLTB ClubApp.pdf Inschrijving laddercompetitie via website.pdf Reglement laddercompetitie.pdf Spelregels laddercompetitie.pdf
logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 606 4388

TV Vreeswijk

Anemoonstraat 68A
3434 JD Nieuwegein

KVK-nummer

40477174