Wat is padel

Padel is momenteel de snelst groeiende sport in Nederland! Het is een combinatie van tennis en squash. Je speelt het op een baan van 10 × 20 meter, afgezet met wanden van glas en hekwerk. De baan heeft net als bij tennis een net in het midden. De puntentelling is hetzelfde als bij tennis en je speelt padel met een zachte tennisbal. Padel speel je bij voorkeur als dubbel. 

Padel is gemakkelijk te leren en kan op alle niveaus worden gespeeld. Een padelracket heeft geen snaren. Techniek is een minder belangrijke factor dan bij tennis. Als beginner kan je dus al snel een rally spelen, ook als je geen of weinig ervaring hebt met andere racketsporten. De uitdaging zit ‘m in de combinatie met inzicht en tactiek.

Padel is…

  • voor jong en oud!
  • snel te leren!
  • een sport waarbij je fit blijft!
  • goed voor je reactievermogen!
  • en veel plezier!

Klik op dit filmpje om te zien hoe leuk padel is. Klik hier voor een voorproefje van de toppers!

Spelregels
De spelregels van
padel lijken veel op die van tennis, zo moet de bal ook over het net en in het vak van de tegenstanders worden geslagen. Opslaan doe je echter onderhands, waarbij de bal eerst moet stuiteren achter de servicelijn voordat je serveert. Een groot verschil is dat je de bal na de stuit tegen de wand of muur mag laten komen en hem dan pas terug hoeft te slaan. Dit mag ook weer via de muur.

Scoreverloop
Het scoreverloop bij padel is hetzelfde als bij tennis, namelijk 15, 30, 40 en game, met deuce bij 40-40. Bij deuce moeten twee opeenvolgende punten worden gescoord om de game te winnen. Padelwedstrijden zijn meestal “best-of-three”, oftewel tot twee gewonnen sets, waarbij een set gewonnen wordt door het team dat als eerste zes games wint met twee games verschil. Bij 6-6 wordt een tiebreak gespeeld, die gaat tot zeven gewonnen punten met twee punten verschil. Een eventuele derde set wordt als supertiebreak ofwel wedstrijdtiebreak gespeeld (tot tien punten met twee punten verschil).

Zie ook hier de instructievideo.

Heb je vragen, stuur dan een mailtje naar [email protected] 

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 606 4388

TV Vreeswijk

Anemoonstraat 68A
3434 JD Nieuwegein

KVK-nummer

40477174