Over TV Vreeswijk

De gemeente Nieuwegein ontstond in 1971 door samenvoeging van de dorpen Vreeswijk en Jutphaas. Vlak daarna besloot een groep vrienden uit het voormalige Vreeswijk om een tennisvereniging op te richten onder de naam TV Vreeswijk.
Zo werd TV Vreeswijk geboren op 10 januari 1973. De vereniging vierde haar 50e verjaardag op 10 januari 2023.

Het sportpark ligt aan de rand van de woonwijk Hoog-Zandveld (Anemoonstraat 68A). In den beginne was daar enkel een 6-tal tennisbanen, later opende de club ook een sfeervol paviljoen (later uitgebreid) en weer iets later was er een uitbreiding van het aantal tennisbanen.

Sinds 2021 heeft de vereniging ook padelbanen en is deze niet langer gericht op alleen tennis, ook op padel. Momenteel heeft de vereniging 6 all-weather tennisbanen en 3 padelbanen. Allen met LED verlichting.
TV Vreeswijk heeft leden in alle categorie├źn: pupillen (11 jaar of jonger), junioren (onder 18 jaar), senioren (18 jaar en ouder) en veteranen (55 jaar en ouder). TV  Vreeswijk startte als een vriendenclub en wil dat ook nu nog graag zijn: een club van en voor leden die elkaar willen ontmoeten, met elkaar willen sporten en plezier maken. Als recreant en als wedstrijdspeler. Iedereen kan lessen nemen in tennis en/of padel. Alle lessen staan onder leiding van onze gecertificeerde, gediplomeerde trainer.

Veel leden zijn actief als vrijwilliger in commissies, als barkeeper, in het bestuur of ledenadministratie. Het onderhoud van het tennispark (banen, tuin en terrassen) en het paviljoen, het runnen van bar en keuken, het organiseren van toernooien, activiteiten, feesten, nagenoeg alles gebeurt door vrijwilligers.
Kortom je kunt er je energie kwijt en je vrije tijd op alle mogelijke manieren besteden, niet alleen op de banen: voor eigen plezier en voor dat van je clubgenoten.

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 606 4388

TV Vreeswijk

Anemoonstraat 68A
3434 JD Nieuwegein

KVK-nummer

40477174