TennisKids, toelichting

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

Binnen Tenniskids:

Spelen kinderen al heel snel wedstrijdjes;

Worden kinderen meteen opgenomen in een team;

Leren kinderen op een leuke manier de juiste techniek:

Ontwikkelen ze zich niet alleen met het racket maar in hun algehele coördinatie en sportbewustzijn.

Meer informatie vind je op de KNLTB site.

Leeftijdsklassen

De kleuren rood, oranje en groen vormen de basis van de opbouw van Tenniskids. Deze kleuren staan symbool voor de verschillende fasen die de kids doormaken:

  • ROOD: In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Leeftijd 4 t/m 11 jaar. Ze spelen kleine wedstrijden met een spons/foam bal op een kwart van een tennisveld.
  • ORANJE: In de tweede fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. Leeftijd 6 t/m 13 jaar spelen op een driekwartbaan met een oranje bal die zachter en lichter is dan een normale tennisbal.
  • GROEN: Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. Leeftijd 8 t/m 14 jaar en ouder en spelen op een heel veld met een langzame bal (met groene stip) die hiervoor geschikt is.

Inschrijven

Meld je aan met het Inschrijfformulier. Inschrijven kan via de trainer of via de Wedstrijdcommissie.