Baanreglement

Afhangen
In de hal van ons paviljoen hangt een touchscreen en een kaartlezer. Met behulp van je KNLTB ledenpas kun je daarop banen afhangen. Het touchscreen bedien je door met je vinger op het scherm te tippen. Volg de aanwijzingen op het scherm.

Speeltijden
De afhangperiode voor een singlepartij, voor een dubbelpartij of een Amerikaanse partij is 45 minuten.

KNLTB pasje
Je kunt alleen afhangen met je eigen pasje. Ben je die vergeten, dan zijn er geen reserve pasjes. Je kunt pas afhangen in het systeem als je gerechtigd bent tot spelen. Je hebt dus je contributie betaald en je hebt de beschikking over je KNLTB ledenpas. Is dat niet het geval, neem dan eerst contact op met de ledenadministratie
Doet het pasje het niet dan kan het zijn dat de magneetstrook bevuild is. Maak dit dan met je adem een beetje vochtig en haal het zachtjes langs je kleding. Let op dat je het niet beschadigt. Houd het pasje ook weg van magnetische velden net als je bankpasje. Probeer ook altijd even een ander pasje om te kijken of die het wel doet.

Gereserveerde banen
Banen die gereserveerd zijn voor toernooien, competitie of training zijn op de computer/ touchscreen geblokkeerd.

Wanneer mag je afhangen?
* Wanneer iedereen, waarmee je wilt gaan spelen, aanwezig is.
* Indien je op een avond training hebt, mag je pas na de training afhangen.

Gaan spelen
Als de baan waarop je wilt gaan spelen bezet is, ga je een paar minuten voor het einde van de speeltijd naar de betreffende baan om aan te geven dat er gewisseld gaat worden. De spelers die van de baan komen mogen opnieuw een speeltijd reserveren.

Pupillen
De pupillen (tot 11 jaar) hebben van maandag t/m vrijdag tot 19.00 uur dezelfde rechten als senioren. Zaterdag en zondag na 19.00 uur mogen zij alleen op de banen 7 en 8. De andere tijden zijn zij niet gerechtigd en kunnen ze niet digitaal afhangen.

Junioren
De junioren (tot 17 jaar) hebben de gehele week tot 19.00 uur dezelfde rechten als senioren. Na 19.00 uur mogen zij uitsluitend op de banen 7 en 8. De andere tijden zijn zij niet gerechtigd en kunnen ze niet digitaal afhangen.

Kleding
Iedereen die tennist is verplicht om tenniskleding te dragen. Voor het behoud van de banen is het voorgeschreven dat spelers tennisschoenen dragen zonder zwarte zolen.

Onvoorziene situaties
In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, of bij verschil van mening, beslist een bestuurslid.