Interview: Jong en oud omarmen padel 

29 februari 2024


‘Jullie mogen mij altijd bellen om te padellen!’ Nogal een enthousiaste uitspraak, daar wil ik het mijne van weten... Van wie is deze uitspraak? 

Als eerste kom ik bij een vertegenwoordiger van de jonge generatie padellers uit, bij Leon Bruggers. Deze 26-jarige is lid sinds juni 2022 vrijwilliger bij onze vereniging. Hij volgt Ton Overeem op als penningmeester. Ook is hij mede-organisator voor padel van het Open Toernooi dat in maart plaatsvindt. Zijn partner Myrthe Heemskerk padelt ook bij TV Vreeswijk. Zij tennist in IJsselstein.
Leon groeide op in Winterswijk en studeerde bedrijfseconomie in Nijmegen. Vanwege zijn baan (consultant finance analist) verhuisde hij naar Nieuwegein en daarna naar IJsselstein. Hij komt uit een voetballersgezin, waar ook werd getennist. In coronatijd stopte hij met voetbal en tennis en zocht een andere sport. Die andere sport werd padel. Hij nam een proefles bij Peter Paul en was meteen ‘om’. Hij vond het geweldig!Leon ontmoette tijdens het lessen leuke mensen met wie hij zeker 2 à 3 maal per week padelt. Hij deed mee met de clubkampioenschappen en kwam in de halve finale... helaas verloor hij.

Ook oudere leden van TV Vreeswijk zijn enthousiast over padel, zoals Dymph en Frans van Batenburg.
Zij wonen midden in Vreeswijk en hebben 3 kinderen: Bob, Francis en Robert. Destijds namens ze een gezinsabonnement bij TV Vreeswijk. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want de kinderen hadden talent. Ook hun kleinkinderen zijn zeer talentvol. Britt speelt selectie tennis en Lars speelt selectie padel.
Na jaren te hebben getennist, gingen Dymph en Frans zichzelf herontdekken: ze gingen ook padellen. Toen zij drie maanden met vakantie waren op Tenerife, ontmoetten ze in het vakantiecomplex mensen die al padel speelden. Deze mensen maakten Dymph en Frans enthousiast om ook te padellen. Al snel namen ze in het nabijgelegen sportcomplex lessen. Tussendoor oefenden zij zeker tweemaal in de week.
Het padellen lieten ze niet meer los na de vakantie op Tenerife. Ze namen lessen bij Peter Paul. Dymph heeft inmiddels een vast groepje waarmee ze iedere donderdagochtend padelt. 

Het is toch prachtig dat twee generaties van 26 en 80 jaar de padelsport zo omarmen. Wat een fantastische sportclub hebben wij! 

Anne-Wil Niessen

Nieuwscategorieën

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 606 4388

TV Vreeswijk

Anemoonstraat 68A
3434 JD Nieuwegein

KVK-nummer

40477174