OldStars tennis bij TV Vreeswijk

22 februari 2024


Een samenwerking tussen bestuur van TV Vreeswijk, onze trainer Peter Paul en de veteranencommissie heeft er toe geleid dat wij gaan proberen OldStars tennis te introduceren binnen onze vereniging.

Op de maandagen 4, 11, 18 en 25 maart organiseert TV Vreeswijk uit Nieuwegein een viertal gratis inloopochtenden om OldStars tennis in Nieuwegein van de grond te krijgen, aanvang 10:00 uur.

Wat is OldStars tennis?  
OldStars tennis is een aangepaste spelvorm voor tennis op latere leeftijd. In principe kan iedereen meedoen maar het richt zich op de leeftijdsgroep 55+. De spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar (weer) willen bewegen op de tennisbaan.

Bij OldStars tennis wordt er gespeeld met een andere bal dan de meesten van ons gewend zijn. Daarnaast kunnen de spelregels worden aangepast waarbij de bal bijvoorbeeld, voor het terugslaan, twee keer mag stuiteren waardoor je meer tijd hebt om terug te slaan. Dit leidt tot een relaxte manier van tennis spelen. Ook kan het speelveld worden verkleind door bijvoorbeeld dubbelspel te spelen op het speelvlak waar je normaal gesproken enkelspel speelt. OldStars tennis is een ideale mogelijkheid om door te gaan als het normale tennis wellicht wat te zwaar voor je gaat worden.

Over het algemeen begint OldStars tennis met kort gezellig bijpraten onder het genot van een kopje koffie waarna er een uurtje gespeeld kan worden. De inloopochtenden worden voorafgegaan door onze trainer Peter-Paul Schrauwen met een aantal oefeningen waardoor onder andere je stabiliteit kan worden verbeterd. Het zal duidelijk zijn dat gezelligheid en sfeer een belangrijk onderdeel is van OldStars tennis. Bij voldoende deelname is het de bedoeling om hier vervolg aan te geven op de maandagochtend om 10:00 uur op het padel- en tennispark van TV Vreeswijk op de Anemoonstraat 68a, 3434 JD Nieuwegein.

Met deze >LINK< kan je een leuke filmpje op YouTube zien. Op de KNLTB >website< en op de OldStars >website<  vind je meer informatie.

Je kunt je aanmelden voor een inloopochtend op onze website met deze >LINK<. 
Ook kan je informatie inwinnen bij Peter-Paul tijdens de inloopochtenden. Uiteraard kan je je vraag of opmerking ook mailen naar [email protected]

We hebben ook alle oudere oudleden een mailtje gestuurd om ze te attenderen om in verenigingsverband weer te sporten op een ander niveau. We kijken uit naar veel inschrijvingen.

De veteranen 55+ commissie.

Nieuwscategorieën

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 606 4388

TV Vreeswijk

Anemoonstraat 68A
3434 JD Nieuwegein

KVK-nummer

40477174