Padelevent voor aangepast sporters

29 februari 2024


TV  Vreeswijk is een duurzame vereniging. Óp ons paviljoen liggen zonnepanelen, de banen verlichten we enkel met LED licht, plastic flesjes zamelen we in. Ook willen we een inclusieve sportvereniging zijn. Dat betekent dat we niemand buitensluiten: geen jongeren, geen senioren, geen mensen met een handicap.

In 2021 lieten we twee padelbanen aanleggen en in 2023 een derde. Logisch dat alle drie padelbanen rolstoeltoegankelijk zijn (net als enkele tennisbanen). We hebben nu het plan om een padelevent te organiseren specifiek voor aangepast sporters. We denken aan een demo of clinic gecombineerd met een padeltoernooi voor rolstoelers. Een idee is om dit te organiseren rondom de paralympische spelen dit jaar aan het eind van de zomer. Maar programma en datum liggen nog niet vast.

Over het initiatief spraken we met KNLTB. En met buurtsportcoaches die werken bij SportID. Zij ontwikkelen in opdracht van de gemeente Nieuwegein activiteiten om mensen in beweging te krijgen. Ook hebben we contact met collega verenigingen.

Oproep aan iedereen: hebben jullie ideeën hierover, willen jullie helpen bij de organisatie? Laat het weten.

Maarten Vlasblom en Jos Peters

Nieuwscategorieën

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 606 4388

TV Vreeswijk

Anemoonstraat 68A
3434 JD Nieuwegein

KVK-nummer

40477174